units en ankers...

Onze school wordt georganiseerd in UNITS. Elke unit bestaat uit meerdere klassen en wordt aangestuurd door een freinetanker. Dit anker bewaakt de visie op de freinetwerking, ondersteunt de leerkrachten in hun pedagogisch-didactisch meesterschap en staat samen met de ZOCO in voor klasinterne zorg en de coördinatie van de zorg. 

Unit Oceaan bestaat uit de kinderen uit de Schildpadden (2,5 tot 4 jaar) en de Dolfijnen (4 jaar). De peuters en kleuters van 3 jaar krijgen de volle aandacht om tot ontwikkeling te komen op eigen tempo en niveau. De leerkacht wordt hierin ondersteund door de kinderverzorgster. De Dolfijnen zetten de eerste voorzichtige stapjes in letter- en cijferbegrip en gaan spelenderwijs op ontdekking om hun wereld te ontdekken. 

In unit Poolijs zitten de Ijsberen (derde kleurterklas), de Pinguïns (1ste leerjaar) en de Vlinders (2 de leerjaar). Om de overstap van de kleuterklas naar de lagere school zo goed mogelijk voor te bereiden maken de Ijsberen al eens kennis met de werking van een eerste leerjaar en zijn de leerlingen van de eerste graad grote broer en zus van de ijsberen. De Vlinders houden contact met hun vrienden van het eerste leerjaar maar "vlinderen" al wel eens naar de Jungle om te beleven hoe het er in het derde leerjaar aan toe gaat. 

De tweede en derde graad lagere school maken er samen een "Jungle" van. Hier vinden we de Papegaaien (L3 & L4)  samen met de Panters (L5&L6). De Panters delen het gebouw met de middenschool. De drempel tussen lagere en middenschool willen we zo laag mogelijk houden zodat de overstap van lagere naar middenschool zonder verrassingen verloopt. 

De 4 klassen van de middenschool vormen samen de unit "Oase". We spreken ook wel eens van de "vierde graad". De Bergduivels (1F) en Chuckwalla's (2F) vormen de A-stroom. De stokstaartjes (1OK!) en Mangoesten (2OK!) zitten in de B-stroom.